Telèfon 

CAT | ES | FRA | EN | DE

reduir font ampliar font

Es presenta una innovadora aplicació d´itineraris 3D dels Parcs de Catalunya

El conseller Pelegrí lloa la gestió dels parcs naturals com a garants de la conservació del patrimoni natural de Catalunya.

ATUREBRE. Associació Turisme Rural Comarques de l´Ebre > notícies > Es presenta una innovadora aplicació d´itineraris 3D dels Parcs de Catalunya

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, ha presentat aquest matí la nova aplicació d’itineraris 3D dels parcs de Catalunya. Es tracta de 142 itineraris de 12 Parcs de Catalunya. L’aplicació s’anirà actualitzant periòdicament amb la incorporació de nous itineraris, funcionalitats i prestacions.

El conseller Pelegrí ha explicat que els parcs són “els garants de la conservació del patrimoni natural de Catalunya al mateix temps que representen una sèrie d’oportunitats de desenvolupament sostenible immillorable”. A més, ha volgut recordar que els parcs són un pol d’atracció de visitants de primer ordre, una destinació de lleure i un recurs bàsic per a l’empresari turístic i altres sectors del territori”. En aquest sentit Pelegrí ha remarcat que perquè això continuï sent així s’ha de mantenir el bon estat de conservació dels seus valors per continuar-los fent especialment atractius”.

L’aplicació ocupa un lloc destacat a la pàgina d’inici de la web de parcs (http://www.gencat.cat/parcs) dóna un valor afegit a aquest portal, que, amb gairebé 2 milions de pàgines visitades anualment, ja és per si mateix un dels més consultats del Departament.

El conseller Pelegrí ha remarcat que un dels pilars bàsics en la gestió dels espais naturals és fer arribar els valors d’aquests espais i precisament l’eina innovadora que s’ha presentat avui és una manera de fer arribar a la societat els valors d’aquests espais i una gestió que compatibilitzi la protecció amb els usos de la població.

Entre altres funcionalitats de l’apliació, el visitant pot realitzar un vol virtual de l’itinerari en 3 dimensions, localitzar on són els punts d’informació més propers, veure els punts d’interès que s’aniran trobant al llarg del recorregut, i consultar i imprimir la fitxa de cada itinerari i del perfil, si s’escau. Aquestes prestacions permeten que l’usuari es faci una idea molt clara de com és un itinerari abans de decidir realitzar-lo. Un cop a camp, l’usuari pot utilitzar altra cop la fitxa si se l’ha imprès i també, si disposa de gps o de smartphone, el track descarregat que s’ofereix en cada itinerari.

Aquesta aplicació web aprofita les darreres innovacions en tecnologia cartogràfica que proporcionen els serveis de google maps i google earth i també els geoserveis de l’ICC en la cartografia de base. Tot això fa que es milloren considerablement les eines web que es posen a l’abast dels ciutadans perquè es puguin preparar la visita als parcs amb anterioritat i aprofitar al màxim les possibilitats que aquests espais ofereixen.

Es tracta d’una aplicació web molt senzilla d’utilitzar, optimitzada per a les darreres versions dels navegadors: Internet Explorer 9 o superior, Chrome o Firefox. Per poder realitzar els vols virtuals en 3D cal disposar del connector (plugin) de google earth, que es pot descarregar de manera gratuïta a través d’internet.

L’aplicació s’anirà actualitzant periòdicament amb la incorporació de nous itineraris, funcionalitats i prestacions. Entre altres millores, està previst que evolucioni per interactuar amb xarxes socials, de forma que els usuaris puguin qualificar els itineraris i fer aportacions i suggeriments.

ATUREBRE. Associació Turisme Rural Comarques de l´Ebre > notícies > Es presenta una innovadora aplicació d´itineraris 3D dels Parcs de Catalunya


Associació Turisme Rural Comarques de l´Ebre | Telèfon 616.29.10.50 | Terres de l´Ebre | Avís legal

disseny i desenvolupament web: Insert